logo

Befintligt batteri

Skaffa en extrainkomst genom att ansluta ett batterilager

Har du redan ett kraftfullt batteri? Då finns det en chans att du kan ansluta det till Svenska Kraftnät och börja tjäna pengar. Kontakta oss Voltly idag så tar vi reda på om ditt befintliga batteri uppfyller rådande krav. Uppfylls kraven kan vi hjälpa dig att ansluta det till kraftnätet. Nedan beskriver vi hur det går till.

Steg 1

Batteriet kontrolleras

Vi tar reda på om batteriet uppfyller rådande krav.

Steg 2

Skaffa en mätare

Om batteriet uppfyller kraven är det dags att skaffa en mätare och att koppla denna till batteriet. På så sätt kan du följa produktionerna och inkomsterna i realtid. Vi kan hjälpa dig med både införskaffningen och installationen.

Steg 3

Börja tjäna pengar

När vi anslutit batteriet återstår den bästa delen, att börja tjäna pengar. Intäkterna kommer automatiskt när batterilagret har anslutits till elnätet och betalningarna görs från Svenska Kraftnät. Svårare än så är det inte att komma igång!

Uppskattad årsersättning 2023

0 kr

5 kW energilager

0 kr

10 kW energilager

0 kr

15 kW energilager

Varför kan man få betalt?

Du bidrar till att balansera kraftnätet

För att det svenska elnätet ska kunna fungera som det ska och försörja hela svenska befolkningen med elektricitet krävs det att det är i balans. Eftersom olika mängd el förbrukas under olika tider på dygnet behöver kraftnätet balanseras och detta kan göras genom batterilagring. Genom att ansluta ett batteri till Svenska Kraftnät bidrar du alltså till balanseringen och får därför betalt för din förtjänst. Bra för både Sverige och din plånbok alltså!

Hur går det till?

Vi kan ansluta ditt batteri till det svenska kraftnätet

Vi specialiserar oss på att hjälpa företag att installera effektbalanserande batterier och att därefter ansluta dem till det svenska kraftnätet. Detta innebär att Sveriges energiförsörjning optimeras och att du som har ett batteri tjänar pengar i form av utbetalningar från Svenska Kraftnät.